top of page

Halu muuttaa maailmaa parempaan suuntaan pakotti aloittamaan liiketoiminnan

Ecolink on toiminut vuodesta 2015, jolloin perustajat ryhtyivät vegaaneiksi ja alkoivat toimittaa vegaanisia elintarvikkeita kauppaketjuille ja HoReCa-alan yrityksille.

Tanja Huopolainen on esimerkki modernista naisesta, joka viettää aktiivista elämää. Vain joitakin vuosia sitten hän työskenteli sairaanhoitajana eikä voinut kuvitellakaan, kuinka radikaalisti hänen elämänsä tulee pian muuttumaan: tänä päivänä Tanja on oman yrityksensä johtaja. Yritys toimittaa Suomen markkinoille parasta vegaaniruokaa ympäri maailman.


Kaikki alkoi kuitenkin spontaanisti – perheen terveysongelmista, joiden seurauksena Tanja päätti miehensä kanssa siirtyä kasvisruokavalioon. Hänen miehensä tuki häntä, mutta he kohtasivat heti ongelman – vegaaniruokaa myytiin vain erikoisliikkeissä. Kun Tanja kävi lähiruokakaupassa kysymässä vegaanituotteiden perään, vastaus oli yllättävän yksinkertainen: "Meillä ei ole toimittajia". Samana iltana perhekokouksessa päätettiin ryhtyä sellaisiksi. Näin Ecolinkin historia alkoi.


"Missiomme on välittää tietoa ihmisille kasviperäisten ruokien herkullisuudesta ja samalla myös huolehtia maailmamme tulevaisuudesta. Tänä päivänä voimme vakuuttavasti sanoa, että vegaaniruoka on hyvänmakuista ja monipuolista", kertoo Tanja Huopolainen


Alkuun oli vaikeaa, kun tein vuorotyötä sairaanhoitajana ja työn ohella kiersin henkilökohtaisesti kauppoja tarjoamassa meidän vegetuotteitamme, Tanja kertoo.

Tanja muistaa hyvin ensimmäisen menestyksen ja vastuun, joka lankesi hänelle ja hänen miehelleen. Yhteisessä perhekokouksessa päätettiin lopulta jättää palkkatyö ja omistautua kokonaan liiketoiminnalle.


Millainen on Ecolink tänään?

Emme enää ole vain pieni perheyritys. Vuonna 2021 Ecolinkistä tuli osa suurta kansainvälistä Kale United perhettä. Meillä on samat arvot, näemme planeetan tulevaisuuden samalla tavalla ja yhdessä meillä on enemmän mahdollisuuksia tuoda tätä tulevaisuutta lähemmäksi. Nyt kanssamme työskentelee kansainvälinen ammattilaisten tiimi, Tanja kertoo.


Yhteistyössä valmistajien kanssa kiinnitämme huomiota tuotantoteknologiaan. Emme liioittele, kun kerromme valitsevamme tuotevalikoimaamme vain maailman parasta kasvisruokaa. Yhteistyökumppanimme tulevat ympäri maailmaa, Kreikasta, Saksasta, Bulgariasta, Ruotsista, Skotlannista, Italiasta jne, hän jatkaa.


Pyrimme tarjoamaan kattavan valikoiman kasvisvaihtoehtoja arkiruoalle: vegejuustoja, lihankorvikkeita, valmisruokia, jopa vegaanista kalaa ja pekonia, sekä jälkiruokia. Valikoimassamme on yli 60 eri tuotetta ja lisää on tulossa koko ajan.


Oliko ollut hetkiä, jolloin halusit luovuttaa?

Ei. Tänään taaksepäin katsoessani, minä olen kiitollinen miehelleni ja itselleni, että emme silloin alussa kuunnelleet epäilyksiä ja pelkojamme, koska nyt teemme sitä, mitä todella rakastamme, Tanja päättää.


Lähde - https://wematchu.com

bottom of page