top of page

Mascarpone Schlagfix on jotain erityistä!

Mascarpone Schlagfix on jo kolmena vuonna peräkkäin ollut suosikkituotteena, erityisesti jouluaattona ja uudenvuodenaattona, koska siitä voi tehdä uskomattomia leivonnaisia ja jälkiruokia.

Mascarponen historia

Tätä herkullista juustoa kutsutaan usein konditoriajustoksi. Sen kermainen arkuus on kuitenkin sopiva paitsi jälkiruokiin myös sataan muuhun mielenkiintoiseen ruokaan, kylmään ja kuumaan. Tämän paksua kermaa muistuttavan pehmeän kermajuuston kotipaikka on Lombardia, Italian pohjoisosa. Mascarpone ilmestyi vähän aikaa sitten, !600-luvun puolivälissä.


Mascarponen etuna on rikas vitamiinikoostumus, se sisältää suuren määrän kalsiumia, fosforia ja muita hivenaineita. Mascarpone korvaa voileipien kirnuvoin laihduttavien ruokavaliossa, koska tällaisten ruokien kaloripitoisuus vähenee kolmanneksella. Juoksutetta ei käytetä juuston tuotantoprosessissa, joten mascarponea pidetään "eettisempinä" tuotteena, joka on erittäin tärkeä vegaaneille.


Mascarpone lapsille

Suurin osa juustoista sisältää paljon suolaa mutta sen ylimäärä on haitallista lapsen keholle. Samaa ei voi sanoa mascarponesta! Tietenkin sen lisääntynyt rasvapitoisuus ei kannata jättää huomiotta, joten ei ole suositeltavaa tuoda mascarponea alle kolmen vuoden ikäisten vauvojen ruokavalioon. Myöhemmin voit vapaasti kestittää lastasi näillä tuotteilla, alkaen tietysti hyvin pienillä annoksilla.


Hivenaineet ja vitamiinit, jotka sisältävät runsaasti mascarponea, ovat välttämättömiä kasvavalle keholle. Siksi kuuluisa amerikkalainen ravitsemusterapeutti Karen Collins neuvoo korvaamaan mascarponella perinteisiä voi- ja kananmunakreemejä lasten makeisissa: juuston sisältämä maitoproteiini on paljon helpompi sulattaa ja tuo enemmän etuja.Mascarpone Schlagfix

Kauniin konsistenssin ja kevyen tekstuurin lisäksi Mascarpone Schlagfix on ihanteellinen vegaaneille ja niille, joilla on makea hammas. Ainutlaatuinen, maukas ja ympäristöystävällinen. Puhtaasti kasvituotteena kerma ei sisällä ilmoitettuja allergeeneja.


Maidoton

Laktoositon

Soijaton

Palmuöljytön

Kolesteroliton

Gluteeniton


Vuonna 2019 ja 2020 siitä tuli voittaja ehdokkuudessa "Paras vegaani-Mascarpone", ja vuonna 2021 se voitti toisen sijan parhaiden vegaanisten mascarpone-juustojen joukosta. Schlagfix on esimerkki saksalaisesta laadusta. Yritys on perustettu vuonna 2003, ja siitä lähtien on aina ollut yksi markkinajohtajista. Tuotevalikoimassamme on myös Schlagfix Vegan Spray.Mitä mascarpone-juustosta voidaan valmistaa?

Johtuen siitä, että juusto säilyttää muotonsa lämpökäsittelyn aikana, sitä käytetään juustokakkujen, tiramisujen, pataruokien, raviolien ja kakkujen täytteiden valmistukseen. Erittäin maukkaita jälkiruokia saadaan sekoittamalla juustoa marjoihin, hedelmiin, pähkinöihin, siirappeihin, likööreihin ja suklaaseen. Kuulostaa uskomattomalta, eikö vain? Maistele ehdottamatta!

bottom of page