top of page

Ketkä julkisuuden henkilöistä ovat vegaaneja?

Jotta voi pysyä tietyissä ruokatottumuksissa, on tärkeää ympäröidä itseään ihmisillä, jotka noudattavat samaa ruokavaliota ja voivat innoittaa sinua esimerkillään!

Joaquin Phoenix


Näyttelijä on kertonut, että päätti luopua lihansyönnistä kolmevuotiaana, sen jälkeen kun isä oli vienyt hänet kalaan. Joaquin muistaa edelleen, kuinka kova paikka sätkivän kalan näkeminen hänelle, lapselle, oli silloin ollut, ja tämän takia hän syö ainoastaan vihanneksia ja käy ravintoloissa, joissa on tarjolla vegaaniruokia. Joaquin vastustaa myös nahka- ja turkistuotteiden käyttöä.


Madonna

Kuva: Instagram @madonna

Kuuluisa pop-laulaja on myös vannoutuneimpia kasvissyöjiä. Hän luopui lihasta ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana. Sen jälkeen, kun Madonna oli alkanut harjoittaa joogaa sekä henkisiä käytänteitä, hänestä tuli tiukan linjan vegaani. Hänen ruokavalioonsa ei myöskään kuulu jauhotuotteita eikä mitään makeaa.


Anne Hathaway

Kuva: Instagram @annehathaway

Anne Hathaway yritti jo koulussa kieltäytyä lihansyönnistä, mutta silloin se ei onnistunut. Hän päättyi kasvissyöjien riveihin vasta vuonna 2010, luettuaan Foerin Eläinten syömisestä-kirjan. Nykyään hänen suosikkejaan ovat parsakaali sekä kasviperäiset makeiset.


Peter Dinklage

Kuva: Instagram @peterdinklage

Teatteri- ja elokuvanäyttelijä on ollut kasvissyöjä 16-vuotiaasta asti, koska välittää eläimistä eikä hyväksy niiden tappamista. Pari vuotta sitten hän luopui kaikista eläinperäisistä tuotteista ja julistautui vegaaniksi.


Naomi Watts

Kuva: Instagram @naomiwatts

Näyttelijä on pitäytynyt kasvisruoassa 15-vuotiaasta asti ja on tunnustanut pitävänsä säilytetyistä pavuista enemmän kuin lihasta. Viime vuosina hän on täysin luopunut eläinperäisistä tuotteista ja siirtynyt vegaaniruokaan. Vegaaneihin liitettyjen stereotyyppien vastaisesti hän tuntee olonsa oikein hyväksi ja näyttää ikäistään nuoremmalta.


Jared Leto

Kuva: Instagram @jaredleto

Kyseinen näyttelijä ja muusikko ei ole syönyt lihaa yli 25 vuoteen. Leton mukaan hän päättyi kasvisruoan pariin vuonna 1993. Hän on nahka-, turkis,- sekä muiden eläinperäisten materiaalien kiihkeä vastustaja ja tuomitsee avoimesti eri mieltä olevia.

bottom of page