Mainio banaani-suklaatäytekakku, jossa herkullinen ja tahmea pohja sekä ilmava ja kevyt täyte. Tämä ihanuus sopii täydellisesti synttäri- tai vaikka äitienpäiväkakuksi. Ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille!
Työaika: 90 min Annokset: 12 annosta Kategoria: Leivonta
Ainekset
Pohja:
6dl Vehnäjauhoja 3dl Sokeria
2dl Kaakaojauhetta 2tl Soodaa 1tl Suolaa 4dl Lämmintä vettä 2tl Vaniljauutetta 2dl Rasvirasvaa esim rypsiöljyä 2tl Viini- tai omenaetikkaa 2dl Banaanisosetta Täyte: 1prk Schlagfix Mascarpone 1dl Vegaanista vispiä ½dl Sokeria 1dl Vaniljakaurajogurttia 1 Vaniljatanko 4kpl Banaania 100g Suklaata tai kaakaonibsejä Koristeluun: Marsipaanilevy tai sokerimassa Syötäviä kukkia ja marjoja
Valmistusohje
Valmista pohja sekoittamalla erikseen kuivat aineet ja nestemäiset aineet, sekoita sitten ainekset keskenään. Kaada taikina syvälle leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa 30min.
Kun pohja on valmis ja jääntynyt, leikkaa pohja kolmeen pyöreään osaan (kaksi kokonaista ja yksi kahdesta puolikkaasta pohjan reunoista)
Vispaa vegevispi yhdessä sokerin ja vaniljatangon siemenien kanssa. Lisää mascarpone ja jogurtti. Vispaa sileäksi seokseksi.
Kuori banaanit ja pilko ne paloiksi. Pilko suklaa rouheeksi (jos käytät suklaata)
Kasaa kakku. Laita alimmaiseen pohjaan banaanipalat, suklaarouhe tai kaakaonibsit ja näiden päälle puolet mascarponeseoksesta. Laita päälle 2. pohja ja toista edelliset. Peitä 3.pohjalla ja koristele kakku. Kauli marsipaani tai sokerimassa ohueksi levyksi. Laita se kakun päälle.
Comments