Briossi-mascarpone juustokakku

Kakku on erittäin helppoa tehdä ja siinä on vain muutamat raaka-aineet; herkku valmistuu 15 minutissa; siitä huolimatta maku on aivan taivaallinen. Helppo juustokakku ilman uunia.

Työaika: 30 min Annokset: 10 annosta Kategoria: Jälkiruoka


Ainekset

Kakusta voi tehdä yksikerroksisen tai kolmekerroksisen isommalle porukalle. Itse tein isomman 15 hengen seurueelle, mutta tähän jaan pienemmän version - kakku riittää noin 10 hengelle.


La Boulangere Suklaahippu briosit 1pss

Pikakahvia (valmista, tummaa eli ilman kahvimaitoa)

Valsoia Hasselpähkinälevite tai Biskoff keksilevite (ei välttämätön, mutta ai ai kuin hyvää)

Schlagfix Mascarpone 1pkt

Soijavispi 2dl

Sokeri 0,5dl

Vegegel 1pss + 1dl kylmää vettä

Koristeluun kuivattuja appelsiiniviipaleita, tähtianiksia, rosmariinin oksia, karpaloa, kanelitankoa, tomusokeria



Valmistusohje

Valmista pikakahvi. Puolita veitsellä briossit. Ota kakkuvuoka. Kostuta  briossipuolikkaat kevyesti kahviin ja lado briossit kakkuvuoan pohjalle.  

Levitä päälle suosikkiherkkulevitteesi esim hasselpähkinälevite tai keksivoi. Valmista  mascarpone-vispiseos. Vatkaa vispi. Lisää sokeri ja notkistettu  mascarpone. 


Vispaa vielä vähän kunnes seos on aivan sileää. Halutessasi  voit lisätä pienen määrän hasselpähkinälevitettä tai keksivoita  seokseen, mutta silloin kakusta tulee hieman seklaisempi ja makeampi. 

157 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki