Kääretorttu Valsoia hasselpähkinälevitteellä

Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle. Tämän tortun herkullisuuden salaisuus on makea hasselpähkinälevite. Kääretorttu on helppo tehdä myös gluteenittomana.

Työaika: 75 min Annokset: 10 annosta Kategoria: Jälkiruoka


Ainekset

Pohja


3 dl Vehnäjauhoja

2 tl Leivinjauhetta

1,7 dl Sokeria

1 dl Omenahilloa

1 dl Vettä

0,25 dl Öljyä


Leivinpaperille


Sokeria


Väliin

Soijavispi 1dl

3rkl Valsoia La Crema Hasselpähkinälevitettä


Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää keskenään sekoitetut hillo, vesi ja öljy. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla pellin kokoiseksi.


Paista 225 asteessa noin 8 – 10 min.


Valmista täyte levyn kypsyessä. Vatkaa soijavispi ja sulata tarvittaessa La Crema vesihauteessa tai mikrossa.


Kumoa kypsä levy heti toisen leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu sokeria. Leikkaa ohuelti levyn reunat pois. Levitä välittömästi täytteet levylle, Valsoia La Crema ensin ja päälle vispattu soijavispi.


Jätä reunoihin parin sentin verran ilman täytettä. Kääri varovaisesti rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jos levy ehtii ennen käärimistä jäähtyä liikaa, se repeilee. Kääri leivinpaperi lopuksi rullan ympärille.


Laita jääkaappiin vetäytymään. Kääretorttu on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.


204 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki