Tofubolognese

Bolognesen tyylinen kastike onnistuu tofustakin! Jos bolognese kuuluu perheen suosikkiruokiin, sen reseptiä voi hyvin hyödyntää kasvisruokarepertuaarin kokeilemaan.

Työaika: 20 min Annokset: 4 annosta Kategoria: Tofu


Ainekset

2 pkt Bon Soya Tofu tillillä

2–4 Valkosipulinkynttä

1 Porkkana

½ dl Tuoretta lipstikkaa

4 rkl Oliiviöljyä

4 rkl Tomaattipyreetä

2 dl Vettä

1 dl Kaurakermaa

1 tl Kuivattua rosmariinia

1 tl Suolaa

½ tl Sokeria

¼ tl Mustapippuria myllystä


Lisukkeeksi riisi tai pasta


Valmistusohje

Valmistele ensin tofu. Ota tofu pakkauksesta ja leikkaa se kuutioiksi.


Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulit. Kuori porkkana ja leikkaa pienenpieniksi kuutioiksi tai raasta isolla terällä. Irrota ja hienonna lipstikan lehdet. Mittaa loput aineet valmiiksi, sillä kastikkeen valmistus etenee nopeasti.


Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskis­ta tofua kovalla lämmöllä sekoittaen minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja porkkana-kuutiotja paista koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Valkosipuli saa hivenen ruskistua ja paahtua mutta koska se palaa nopeasti kitkerän makuiseksi, pidä sitä silmällä. Siirrä paistos kulhoon odottamaan.


Lisää 2 rkl öljyä ja tomaattipyree pan­nuun ja kuullota 1 minuutti. Sekoita vesi ja kerma joukkoon, keitä 2–3 minuuttia. Lisää tofupaistos ja mausteet. Viimeistele lipstikal­la. Tarjoa kastike kuumana riisin tai pastan kanssa.

16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki