Vegaaninen juustomakaronilaatikko

Makaronilaatikko on varmasti yksi suomalaisten perinteista lempiruuista! Makaronilaatikko on vegaaninen, kun korvaat lihan kaurajauhiksella tai soijarouhella, teet ruoan ilman kananmunaa ja käytät nesteenä kaurakermaa.

Työaika: 45 min Annokset: 4 annosta Kategoria: Pääruoka



Ainekset

2dl Tummaa soijarouhetta

½dl Öljyä

2dl Kasvislientä

5dl Makaroneja

1tl Suolaa

1tl Paprikajauhetta

½tl Mustapippuria

1prk eli 255g Sheese Cheddar style spread

1pss eli 200g Sheese Mature cheddar grated

2dl Kaurakermaa


Valmistusohje

Keitä makaronit kypsiksi pakkausohjeen mukaan.


Valmista soijarouhe syvässä paistinpannussa tai wokissa. Lisää öljy, mausteet, soijarouhe. Anna soijarouheen maustua ja ruskistua. Lisää vähitellen kasvislientä, anna soijarouheen turvota. Soijarouhe on valmista kun kaikki neste on imeytynyt.


Sekoita sauvasekoittimessa Sheese levite ja kaurakerma.



Kaada uunivuokaan makaronit, soijarouhe ja näiden päälle Sheese levite-kaurakerma seos sekä ripottele pinnalle paksusti Sheese raaste. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.


Mikäli uunissasi on gratinointi toiminto, kytke se päälle vielä tämän jälkeen 7 minuutiksi. Näin saat pintaan ihanan rapean ja ruskistuneen pinnan.

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki