Rahkapullat tuovat mieleen pääsiäisen, mutta ne maistuvat myös muulloin. Rahkapullassa on perinteinen pullataikina ja täytteenä mehevä rahkasydän. Valmista herkulliset rahkapullat nopeasti tämän reseptin mukaan.
Työaika: 60 min Annokset: 10 annosta Kategoria: Leivonta
Ainekset
Taikina
2½dl Kasvismaitoa 7dl Vehnäjauhoja ½dl Sokeria 1pss Kuivahiivaa 1tl Kardemummaa 1dl Leivontamargariini Ripaus suolaa
Rahka
1dl Vispattua soijavispiä
1tl Vaniljasokeria
½dl Sokeria
Valmistusohje
Valmista taikina. Lämmitä kasvismaito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita ja anna hiivan turvota 5min. Lisää jauhot ja kasvirasvat. Vaivaa huolellisesti. Laita taikina lämpimään kohoamaan.
Pyöritä taikinasta pullat ja laita pellille. Jätä vähäksi aikaa kohoamaan liinan alla.
Valmistele ”rahkatäyte”. Painele pullien keskelle esim. kupin pohjalla kuopat. Täytä kuopat rahkatäytteellä.
Laita uuniin 225 asteeseen 20-25 minuutiksi. Nauti.
Comments