top of page

Viikuna-suklaakakku

Mehevän täyteläinen suklaakakku herkullisen pehmeällä tuorejuustolla on juhlan paras leivonnainen. Kakku koristellaan viikunoilla. Gluteeniton ja vegaaninen.

Työaika: 200 min Annokset: 8 annosta Kategoria: Jälkiruoka


Ainekset

Pohja


100 g Kaurahiutaleita

50 g Paahdettua quinoaa

40 g Kurpitsansiemeniä

3 Ruokalusikallista chia-siemeniä

3 Ruokalusikallista kaakaojauhetta

1 tl Kanelia

3 rkl Kookosöljyä

3 Ruokalusikallista mantelirasvaa

5 rkl Vaahterasiirappia


Täyte


100 g Tummaa suklaata, murskattuina paloiksi

2 Ruokalusikallista kookosöljyä

2 Ruokalusikallista vaahterasiirappia

250g Sheese Creamy original levitettä

2 Ruokalusikallista kaakaojauhetta

1 tl Vaniljauutetta

2-3 Viikunaa, viipaloituna


Valmistusohje

Valmista pohja sekoittamalla kulhossa keskenään kaura, quinoa, siemenet, kaakaojauhe ja kaneli. Sulata kookosöljy, mantelirasva ja vaahterasiirappi keskenään ja kaada sitten kulhoon kuivien ainesten sekaan, sekoita hyvin. Anna levätä ja tekeytyä noin 10 minuuttia.


Siirrä seos tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran, jotta kaikki ainekset sekoittuvat tasaiseksi massaksi.


Vuola 20 cm:n pohja leivinpaperilla ja taputtele seos vuoan pohjalle, aseta pohja jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja valmista sillä väliin täyte. Sulata suklaa, lisää joukkoon kookosöljy ja vaahterasiirappi ja kuumenna hetki liedellä kokoajan sekoittaen.


Jätä sivuun jäähtymään noin 10 minuutiksi. Lisää joukkoon Creamy Sheese Original levite ja vaniljauute ja sekoita kuohkeaksi massaksi. Kaada täyte pohjaan päälle ja kopauta vuoka muutaman kerran pöytätasoa vasten, jotta täyte levittyy tasaisesti.


Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele viikunoilla ennen tarjoilua.



24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page