Kääretorttu Mascarponella

Työaika:

Annokset:

80 min

8 annosta

Kategoria:

Leivonta

Se on kevyt ja todella maukas jälkiruoka. Makea pohja ja silkinpehmeä täyte tekee parhaan yhdistelmän ikinä!

Ainekset

Pohja


    3dl sokeria

    1/4tl suolaa

    1½dl öljyä

    2dl banaanisosetta

    2tl vaniljasokeria

    6dl vehnäjauhoja

    1rkl leivinjauhetta

    3dl vissyä


Täyte


    1prk Schlagfix mascarpone

    Mansikkahillo

    Koristeluun pähkinämurua

Valmistusohje

Vaihe 1

Sekoitetaan keskenään sokeri, suola, öljy, banaanisose ja vaniliini. Vatkataan tehosekoittimella.


Vaihe 2

Lisätään seokseen puolet vehnäjauhoja + leivinjauhetta. Sekoitetaan. Lisätään loput vehnäjauhot ja vissy. Sekoitetaan huolellisesti (Vinkki! Suosittelen lisäämään jauhot siivilän läpi, näin kakusta tulee vielä ilmavampaa).


Vaihe 3

Levitetään taikina tasaisesti kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja uuniin 30 minuutiksi 175 asteeseen tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.


Vaihe 4

Levitä jäähtyneelle pohjalle mascarponea paksu kerros ja laita päälle mansikkahillo. Kääri torttu tiiviiksi kääröksi. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua ripottele päälle pähkinämurua.