top of page

5 syytä, miksi sinun kannattaa kokeilla kasvisruokavaliota!

Jos et ole valmis suuriin muutoksiin etkä halua välttää lihan syöntiä kokonaan - ei hätää! Voit lisätä enemmän kasvisruokaa ja vähentää lihan määrää ruokavaliossasi.

Haluatko tietää, kuinka se vaikuttaa kehoosi?

Kasvisruokavalio on hyvä vaihtoehto kaikille, jotka kantavat huolta ympäristöstä. Nykyään se on mahtava ravintotrendi, joka vaikuttaa positiivisesti ympäristöön sekä pitää huolta kehostasi. Kasvisruoan syöminen tukee terveyttä monin tavoin. Se esimerkiksi auttaa sinua normalisoimaan verenpainetta ja kolesterolitasoa sekä tukee painonhallintaa.


Mitä hyötyä kasvisruokavaliosta on?

1. Ruoansulatuksen paraneminen


Kasvisruoka on usein kuitupitoista ja vatsaystävällistä ja tukee ruoansulatusta. Kuitua saadaan vihanneksista, juureksista, marjoista, hedelmistä ja kokojyväviljasta. Kasvisruoassa sisältyvät prebiootit ylläpitävät suoliston omaa mikrobiflooraa. Suoliston hyvät bakteerit tuottavat terveysvaikutteisia yhdisteitä, kuten vitamiineja ja rasvahappoja. Ne ovat vastuussa monista asioista, kuten immuniteetista ja mielenterveydestä.


2. Kroonisten sairauksien riskin vähentäminen


Monien tutkimuksien mukaan, kasvisruoan vaikutus on merkittävä kroonisten sairauksien, mm. tyypin 2 diabeteksen ja syövän, riskin vähentämisessä. Vitamiinit ja kivennäisaineet, jotka sisältyvät kasvisruokaan, vähentävät insuliiniresistenssiä.


3. Vaikutus sydänterveyteen


Kasvisruoan syöminen voi auttaa vähentämään sydänkohtauksen riskiä ja vahvistamaan sydänlihaksia. Vihannekset, palkokasvit ja kaura sisältävät runsaasti kuitua, joka laskee kokonaiskolesterolia ja LDL-kolesterolia. Lisää ruokavalioon enemmän antioksidantteja sisältäviä hedelmiä ja älä unohda kasviöljyssä (paitsi kookos- ja palmuöljyssä), pähkinöissä, siemenissä ja avokadossa olevia tyydyttymättömiä rasvahappoja.

4. Silmien hyvinvointi ja hyvä näkö

Hedelmissä ja lehtivihanneksissa olevat antioksidantit suojaavat silmiä. Antioksidantit auttavat ylläpitämään hyvää näköä ja saattavat ehkäistä kaihia.


5. Painonhallinta


Painonhallinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kasvisruokavalioon. Kuidun ja veden määrä nopeuttaa aineenvaihduntaa. Kasvisruokavalio on myös lihavuuden ehkäisy ja hyvinvoinnin lähtökohta. Jos et ole valmis luopumaan lihan syömisestä, voit aloittaa esim. täyttämällä oman lautasen eri värisillä kasviksilla, joita otetaan ainakin puoli lautasellista.


Jos tarvitset helppoa kasvisruokaa, kurkkaa ihmeessä reseptejä meidän sivustoltamme. Valikoimastamme löydät myös kaikki maistuvat kasvisruoat!

bottom of page