Snickers kakku pähkinöillä

Syntymäpäiväkakku maistuu juhlalta. Tämä suussasulavan herkullinen Sheese snickers-kakku valmistuu helposti ja maista ihanalta.

Työaika: 80 min Annokset: 10 annosta Kategoria: Leivonta


Ainekset

Pohja


4dl Vehnäjauhoja (myös gluteeniton käy)

4 dl Sokeria

3 dl Tummaa kaakaojauhetta

2 tl Leivontasoodaa eli ruokasooda (tai leivinjauhe 3-4 tl)

1tl Suolaa

2dl Kasvismaitoa (kaura- tai soijamaito)

1dl Kookosöljyä (tai auringonkukanöljyä tms.)

1 Banaani

2tl Vanilja-aromia

2dl Kuumaa kahvia (tai vettä)


Kinuskikastike


1dl Sokeria

1dl Kasviskermaa

Kourallinen suolapähkinöitä


Taateli-maapähkinävoi


6-8 Pehmeää ja kivetöntä taatelia

3rkl Maapähkinävoita


Maapähkinävoivispi


1dl Vegaanista vispiä

½dl Sokeria

1prk Sheese Creamy original levitettä

3rkl Maapähkinävoita

Kourallinen popcorneja


Koristeluun


Levy tummaa suklaata

Kaakaonibs

Suolapähkinää

Popcornia


Valmistusohje

Valmista pohja. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Toisessa kulhossa sekoita nestemäiset ainekset. Soseuta banaani haarakalla. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada taikina 16-18cm kakkuvuokaan.


Paista uunissa 175 asteessa tunnin verran. Tarkista aikaajoin, ettei pinta pala ja paiston lopussa ettei kakun sisus jää raa’aksi. Jätä jäähtymään.


Valmista sillä aika täytteet.


Valmista kinuskikastike. Kiehauta vispi ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keittele hiljalleen noin 10min, kunnes seoksesta tulee kellertävää ja paksua. Laita joukkoon pähkinät. Jätä jäähtymään.


Valmista Sheese-vispitäyte. Vispaa vispi yhdessä sokerin kanssa paksuksi vaahdoksi. Lisää Sheese original ja maapähkinävoi. Jätä kylmään.


Valmista taateli-maapähkinävoi. Soseuta taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää sitten maapähkinävoi.


Kun pohja on jäähtynyt, jaa se kolmeen tasapaksuiseen osaan. Levitä alimpaan kerrokseen kinuskikastike ja ¼ osa vispiseosta. Peitä välikerroksella. Levitä taateli-maapähkinäseos. Ripottele päälle popcornia. Levitä päälle ¼ osa vispiä. Jäljelle jää puolet alkuperäisestä määrästä, tämä jätetään koristeluun.


Peitä kakkupohjalla. Jätä kakku muutamaksi tunniksi viileään asettumaan.


Levitä loput vispistä kakun päälle ja sivuille tasaisesti. Laita kakku puoleksi tunniksi pakastimeen, niin että vispi kakun päältä jäähtyy.

Tee sillä aikaa suklaakuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaa jäähtyneen vispikuorrutteen päälle ohut kerros. Koristele kakku vielä suolapähkinöillä ja popcorneilla.


Kakku on parhaimillaan seuraavana tai jopa sitä seuraavana päivänä, ihanan mehevä ja suklainen.



134 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki