top of page

Vegaaninen voileipäkakku porkkala ja kurkku

Tämä voileipäkakku on vegeversio perinteisestä lohikakusta, jossa lohen sijaan käytetään “porkkanalohi”. Tämä porkkala on kiinteää ja pysyy hyvin kasassa niin sopii erityisen hyvin vegaaniseen voileipäkakkuihin.

Työaika: 40 minuuttia + yön yli jääkaapissa Annokset: 10 annosta Kategoria: Alkuruoka



Ainekset

12 Isoa palaa paahtoleipää 1 dl Kasvislientä kostutukseen Kelmua


Porkkalatäyte

3 Isoa porkkanaa 2 tl Nestemäistä savuaromia 2 tl Valkoviini- tai riisiviinietikkaa 1 rkl Rypsiöljyä Suolaa 255g Sheese Creamy sweet chilli levite 1dl Maustamatonta soijajogurttia 1 Siputtua ruohosipulia

1 rkl Sitruunamehua


Kurkku-Vegiar-täyte

Puolikas tuore kurkku (pilkottu) Puolikas punasipuli (silppu) 255g Sheese Creamy chives levite 1 dl Maustamatonta soijajogurttia 3 rkl Vegiar-tahnaa


Kuorrutus ja koristelu

2dl Soijajogurttia 3 rkl Vegaanista majoneesia (tilkka kasvimaitoa) Yrttejä ja Silmusalaattia Kurkku- ja porkkanasuikaleita


Valmistusohje

Valmista porkkala jo hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä tai muutaman tunnin ennen voileipäkakun valmistamista. Kuori porkkanat ja keitä ne kypsiksi vedessä, jossa 1-2 rkl suolaa. Jäähdytä. Kun porkkanat ovat jäähtyneet, pilko osa pieniks paloiksi, mutta jätä muutama siivu koristeluun. Siirrä porkkanapalat kulhoon ja kaada päälle savuaromi, viinietikka ja rypsiöljy. Sekoita.


Leikkaa leipäpalojen reunat pois. Levitä tuorekelmun päälle leivänviipaleet vierekkäin 2x3. Kostuta leivänviipaleet kasvisliemellä.


Valmista täytteet sekoittamalla kunkin täytteen ainekset keskenään. Levitä leipäviipaleiden alimpaan kerrokseen porkkalatäyte ja seuraavaan kerrokseen kurkku-vegiar täyte. Peitä kolmannella kerroksella. Kääri tuorekelmuun ja jätä yön yli tekeytymään.


Seuraavana päivänä koristele voileipäkakku kuorrutuksella (soijajogurtti+majoneesi), yrteillä, kurkkuviipaleilla ja porkkalasuikaleilla. Nauti!

161 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page